Şampiyon Ayaz Ticaret!

2020 Sezonu Final Maçında Ayaz Ticaret ile Salzburg takımları karşı karşıya gelirken yıldızlar topluluğu şeklinde sahaya çıkan iki ekip de izleyenlere oynadıkları oyunlar görsel show sunarken kazanan penaltı atışları sonucu Ayaz Ticaret oldu ve tarihlerinde ilk defa Şampiyonluk sevinci yaşadılar.

Ayaz Ticaret taraftarının da coşkusu ve desteğiyle maça istekli ve arzulu başlarken erken de bir gol bulmasına karşın istemedikleri bir skorla karşılaştılar ve 3 1 geriye düştüler. Oyun olarak mantalite anlamında oyundan düşen ekip maçı yine de bırakmasa da pozisyon bulmakta zorlandılar. Son bölümlere 4 3 geride giren ekip Ferhat’ın mükemmel golü ile bitime 5 dakika kala skora denge getirirken penaltı atışlarıyla kupayı müzesine götürdü. Sahaya yıldızlar karması şeklinde çıkan ekip çok iyi mücadele edip çok efor sarf ederken takım oyununu sahaya yansıtmakta zorlansalar da mücadele anlamında haklı bir galibiyet aldılar diyebiliriz. Ferhat 4 golüyle belki de Lig tarihindeki en çarpıcı Final performansı sergilerken izleyenlerin gözünün pasını sildi, Seyit asistleriyle ön plana çıkarken takımın geri kalan kadrosu sahada basmadık yer bırakmadılar.

Finallerin takımı Salzburg müzesine yeni bir kupa daha götürmek için çıktığı maçta iyi bir performans sergilemesine karşın ilk yarıda yakaladıkları 3 1 lik skor avantajını koruyamadılar. Final Four grup maçlarında hep 2 fark geriden gelip maçlardan 2 galibiyet 1 beraberlik çıkaran ekip bu sefer 2 fark önde olduğu maçta son bölümlerde yediği golle maçı penaltılara gitmesini önleyemedi ve daha önce Liverpool’a olduğu gibi Ayaz Ticaret’e de penaltılarda kaybedip 2. finalini 2. kez penaltılarla kaybetmiş oldular. İlk bölümlerde iyi pas yapıp güzel bir futbol sergileyen ekip ilerleyen dakikalarda Selim’in sakatlanmasıyla savunma yapısı bozuldu ve rüzgar bir anda tersine döndü diyebiliriz. Buna rağmen extra goller yemeselerdi kupayı rahatça kazanabilirlerdi fakat ummadıkları goller maçın penaltılar gitmesine sebep oldu. Tayfun 3 golüyle yıldızlaşırken Furkan ileri uçta gol atamasa da oldukça etkiliydi.

Maçın Adamı : Ferhat

Maçın Gümüş Adamı: Tayfun

Maçın Kalecisi: Hakan

Maçın Defansı: Nuri

Maçın Ortasahası: Tayfun

Maçın Forveti: Ferhat

Maçın Centilmeni: Tayfun

Maçın Golü: Ferhat