Bu Diriliş Çok Can Yakar!

Gecenin son maçında seyir zevki yüksek play off mücadelesi tadında olan maçta Diriliş Fk ile Haddini Bilbao takımları karşı karşıya gelirken ilk yarısı Diriliş Fk takımının 4 1 üstünlüğü ile biten maçta kazanan 5 1 lik skorla Diriliş Fk takımı oldu ve rakiplerinden rövanşı alarak play off yolunda ne denli iddialı oldukları bu maçta göstermiş oldular.
Diriliş Fk takımı maça çok iyi başlarken ilk 3 4 dakika topa hakim olamasa da ilerleyen dakikalarda oyun kontrolü kendilerindeydi ve ilk yarıdan net skor alarak maçı ilk yarıdan bitirdiler diyebiliriz. Rakibin orta alanını geçtikten sonra boş alanlar yakalayan ekip etkili silahlarıyla bu boşlukları iyi değerlendirirken maçtan 5 1 lik üstünlükle ayrıldı, attığının en az 1 mislini de kaçırdı diyebiliriz. Bireysel anlamda ön plana çıkan oyuncu olmazken takım halinde üst düzey bir performans sergileyen ekipte bütün oyuncular mükemmele yakın bir maç çıkardılar. Bayram 3 golle takımını sırtlayan isim olurken Adem de orta alandaki başarılı oyununu 2 golle süsledi. Savunma bloğu da rakibe çok da oyun oynama fırsatı vermezken bu bölgede Behçet yerinde hamleleriyle çok top kazandı, bu topları olumlu da kullanarak takımını atağa kaldıran isim oldu.
Haddini Bilbao takımı ligdeki en farklı mağlubiyetini alırken play off lara yaklaşılırken eksiklerini görme açısından önemli bir sınav verdiler diyebiliriz. Her ne kadar zirve yarışında yara alsalar da ligin bitimine 1 ay kadar bir süre olduğu için bu yarıştan vazgeçmeyeceklerdir fakat bu mağlubiyet play off düzeyinde bir maç olduğu için eksiklerini görme açısından kazanılacak 3 puandan da önemli olabilir diye düşünüyorum. Bugün alınan mağlubiyette en büyük etken kadroda Seçkin dışında savunma oyuncusu olmamasıydı diyebiliriz. Her ne kadar Ahmet ve Tarık bu bölgede savunma yapsalar da asıl mevkileri hücum olduğu için Haberal’ın yaptığı etkiyi gösteremediler ki Haberal olsa dahi bu maça üçlü savunma çıkmak en idealiydi, çünkü rakip takım, takım halinde hücum yapıp takım halinde savunmaya çekildikleri için kalabalık ve etkili ataklarda savunmanın arkasında büyük boşluk buldular, bu da Haddini Bilbao takımını oldukça zorladı. Ayrıca Ahmet gibi etkili bir gol ayağını savunmada oynatmak skor güçlerini de zayıflatırken bu oyuncunun ayağından gelecek gollerden de savunmada oynaması sebebiyle mahrum kaldılar. Bunun dışında yine iyi top yapsalar da rakip takımın takım halinde savunma yapmaları sebebiyle rakip yarı alanda net pozisyon bulmakta zorlanan ekip Chelsea maçı dahil ilk defa bu kadar zorlandılar diyebiliriz. Tabi oynadıkları ilk Diriliş maçındaki kadroyla bugünkü kadro arasında büyük farklar da olması maça mental olarak daha da iyi hazırlanamamalarına sebep olurken bugün aynı takımla yine maç yapacak olsalar maça daha iyi hazırlanırlardı ve savunma kurgusunu ona göre gözden geçirirlerdi diye düşünüyorum.
Maçın Adamı : Bayram
Maçın Gümüş Adamı : Adem
Maçın Defansı : Behçet
Maçın Ortasahası : Adem
Maçın Forveti : Bayram
Maçın Golü : Bayram
Maçın Centilmeni : Tarık